Papiersoorten | Sara en Siem
Sara & Siem > Papiersoorten | Sara en Siem

Papiersoorten

De papiersoort maakt je kaart helemaal compleet. Je kunt kiezen uit 6 mooie en stevige papiersoorten, allemaal van hoge kwaliteit. Iedere papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Voor onze luxere papiersoorten rekenen we een kleine toeslag per kaart. Dit varieert van €0,10 voor een klein enkel geboortekaartje tot €0,40 voor een grotere, dubbele kaart. Met de prijscalculator op onze kaartpagina's of in jouw eigen collectie kun je de exacte toeslag voor jouw kaartje berekenen!

Wil je graag advies over welke papiersoort het beste past bij jouw kaart? Neem dan gerust contact met ons op, we adviseren je graag.

 

Natuurkarton

Wil je een stevig kaartje met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort, alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Deze 340 grams papiersoort is lekker stevig en wordt bij kaarten het meest gebruikt.

★ 340 grams
★ Stevige papiersoort 
★ Matte uitstraling
★ Meest gebruikte papiersoort
★ Geschikt voor alle soorten kaarten

 

Fotokaart

Dit papier geeft je een kaartje een mooie hoogglansafwerking, zoals je dat kent van ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. De fotokaart-papiersoort is niet spierwit maar heeft een warme ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat warmer. Zoals de naam het aangeeft is deze papier soort zeer geschikt voor kaarten met foto’s.

★ 300 grams
★ Stevige papiersoort 
★ Hoogglansafwerking aan de voorkant en een matte binnenzijde
★ Warme kleuren
★ Geschikt voor alle soorten kaarten, vooral kaarten met foto’s

 

Zijdeglans

Deze stevige papiersoort heeft een matte glans en een wat gladder oppervlak. Ook bij zijdeglans papier krijgen je kleuren een warme ondertoon omdat het papier van nature niet spierwit is maar een iets warmere tint heeft.

★ 300 grams
★ Stevige papiersoort
★ Zachte glans
★ Gladder oppervlak
★ Warme kleuren

 

Luxe Papiersoorten

Voor de luxe papiersoorten die je hieronder vindt rekenen we een kleine toeslag per kaart. Dit varieert van €0,10 per kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart.
 

Oud Hollands

Oud-Hollands papier heeft een mooie reliëfstructuur. Het lijkt een beetje op aquarelpapier en is één van de populairste, luxe papiersoorten door de natuurlijke en klassieke uitstraling. Vroeger werd dit papier veel gebruikt bij traditionele kaartjes. De kleur van het papier is net iets minder wit waardoor de kleuren een warme ondertoon krijgen. 

★ 300 grams
★ Luxe papier met reliëf structuur
★ Stevige papiersoort
★ Nostalgische uitstraling en natuurlijk effect
★ Lijkt op aquarelpapier
★ Warme kleuren
★ Veel gebruikt voor traditionele, klassieke en stoere kaarten

Let op: Oud-Hollands papier heeft als kenmerk dat het inkt meer absorbeert dan andere papiersoorten, hierdoor kunnen ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil bevatten. Dit kunnen wij helaas niet voorkomen.

 

Parelmoer

Wil je een extra chique, glinsterende uitstraling voor jouw kaart? Kies dan voor parelmoerpapier. Met deze stevige, unieke papiersoort krijgen je kaarten een luxe glanseffect. Alle kleuren op de kaart worden hierdoor extra intens. Parelmoerpapier is erg goed te combineren met ontwerpen met lichte tinten.

★ 290 grams
★ Chique papier met glinstereffect
★ Stevige papiersoort
★ Zichtbare glans vanuit alle kijkhoeken
★ Kleuren worden wat intenser
★ Extra mooi voor kaarten met lichte kleur tinten
★ Mooi te combineren met een zilveren, gouden of parelmoeren envelop

 

Ivory gold

Een bijzondere luxe papiersoort met een zachte, warme glans. Het lijkt een beetje op parelmoerpapier maar dan  subtieler. Ivory Gold papier is mooi te combineren met goudtinten en zachte pasteltinten. 

★ 250 grams
★ Bijzondere luxe papiersoort
★ Subtiel warm ivoor gouden glans effect
★ Licht off-white papier
★ Goud tinten en effecten worden sprankelender
★ Mooi te combineren met romantische, chique en stijlvolle ontwerpen

 

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe je kaart ontwerp er in het écht uit komt te zien? Maak dan een proefdruk voor maar € 1. Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen. Wil je het papier eerst zien voordat je alle kaarten gaat bestellen? Dat kan! Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en envelop kleuren.

 

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.